Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Μεγάλη πρόσκληση από τα Σκόπια! "Θα μας λέτε Μακεδονία..."





Επιμένουν τα Σκόπια και προκαλούν ώστε να αναγνωριστούν αυθαιρέτως ως «Μακεδονία».

Όπως έγινε γνωστο πριν από λίγες ώρες, την περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση, ζητούσε την έκδοση του υπόδικου τότε, Μάκη Ψωμιάδη, απέστελνε τα έγγραφα «προς FYROM», κίνηση που ενόχλησε τους Σκοπιανούς και δεν δέχτηκαν τα σχετικά χαρτιά, τα οποία μάλιστα επέστρεψαν στη χώρα μας!

Το ζήτημα δεν τελείωσε εκεί, με την γειτονική χώρα να είχε εκφράσει τότε και την απαίτηση να αποσταλούν εκ νέου οι φακέλοι με τα έγγραφα, «προς Μακεδονία»!

Την απαίτηση συμπλήρωσε και η απειλή από τους σκοπιανούς, πως αν δεν πραγματοποιούσε η κυβέρνηση την διαδικασία όπως όριζαν, τότε δεν θα εξέδιδαν τον Μάκη Ψωμιάδη.

Μέσω γραφειοκρατικών προβλημάτων λοιπόν, το κράτος «αναγνωρίζει» ως «Μακεδονία» τα Σκόπια, τα οποία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να φέρουν το ιστορικό και Ελληνικό όνομα!

Μάλιστα το γεγονός επαληθεύτηκε λίγες μέρες πριν, όταν οι σκοπιανοί θέλησαν την έκδοση του Μουράν Μιφταρόσκι, από τις Ελληνικές Αρχές και έστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα «ως Μακεδονία». Η χώρα μας δεν άσκησε Βέτο, αντιθέτως πραγματοποίησε την διαδικασία χωρίς κανένα πρόβλημα, αντί να απαιτήσει τα αποσταλούν εκ νέου τα χαρτιά ώς «Σκόπια».

Οι Σκοπιανοί λοιπόν, απαίτησαν να τους αποκαλούμε «Μακεδονία» και η Ελλάδα απλά έσκυψε το «κεφάλι...»


http://www.voicenews.gr/index.php/ellada/62006-megali-prosklisi-apo-ta-skopia-tha-mas-lete-makedonia.html

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...