Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ! Χάθηκε ο μάρτυρας κλειδί στην υπόθεση της μικρής Άννυ- «Μπορεί και να τον σκότωσαν»




Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Σταύρο Γεωργίου, ο οποίος εκπροσωπεί τη μητέρα
του παιδιού, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις Δικαστικές Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, οι πληροφορίες για την τύχη του Βούλγαρου Νικολάι είναι συγκεχυμένες.
«Ο αδερφός της μητέρας του παιδιού, ο οποίος ζει στη Βουλγαρία, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, της μετέφερε ότι ο Νικολάι πέθανε. Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω αν κάτι τέτοιο ισχύει, εκτός κι αν το πιστοποιήσουν οι βουλγαρικές Αρχές», δηλώνει στη «Star Ρress» ο διακεκριμένος ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της Δημητρίνας.
Ο γνωστός δικηγόρος μάς ανέφερε ότι θα ζητήσει εκ νέου διευκρινίσεις για το θέμα του Νικολάι , το οποίο θεωρεί κομβικό σημείο της υπόθεσης, γι’ αυτό και πρόκειται να ζητήσει και πάλι από την ανακρίτρια τον εντοπισμό του, εκφράζοντας το πόσο σημαντική είναι η κατά αντιπαράσταση κατάθεσή του για την υπόθεση.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Γεωργίου επισημαίνει ότι ο ίδιος προτίθεται να ζητήσει από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές που διερευνούν την υπόθεση την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του φίλου του δολοφόνου, του Νικολάι, για απλή συνέργεια στην πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε το Πανελλήνιο.
Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, ο κ. Γεωργίου, πέραν την κατάθεσης που έδωσε στα σύνορα ο Βούλγαρος βασικός μάρτυρας λίγο μετά την αποκάλυψη της φρικτής δολοφονίας, δεν υπήρξε εκ νέου κατάθεσή του ή κατά αντιπαράσταση εξέταση με τον βασικό κατηγορούμενο, τον πατέρα της 4χρονης, «Σάββα».

Τι συμβαίνει με τον μάρτυρα-κλειδί;
Ο μάρτυρας-κλειδί, σύμφωνα με τον δικηγόρο, κλήθηκε να καταθέσει, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ, ενώ το ερωτηματολόγιο που στάλθηκε με τη συνδρομή των βουλγαρικών Αρχών δεν απαντήθηκε ποτέ.
Το εύλογο ερώτημα που τίθεται, πλέον, είναι πώς θα εξελιχθεί η ανακριτική διαδικασία στην υπόθεση αυτήν, όταν ο βασικός μάρτυρας που κατονόμασε τον 27χρονο πατέρα του κοριτσιού είναι εξαφανισμένος. Ο «Σάββας», που βρίσκεται στη Φυλακή της Κέρκυρας, φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν σκότωσε την κόρη του, αφήνοντας, παράλληλα, υπονοούμενα για τον Βούλγαρο φίλο του, Νικολάι, που έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Τι συμβαίνει με τον Νικολάι; Δεν ζει ή μήπως έχει διαφύγει σε άλλη χώρα της Ευρώπης, προκειμένου να αποφύγει τη Δικαιοσύνη;
Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι τα στοιχεία της Αστυνομίας είναι τέτοια, ώστε ο πατέρας θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όσο για τον Βούλγαρο φίλο του, ο οποίος ουσιαστικά κατονόμασε τον πατέρα ως δολοφόνο, μπορεί και να μην εμφανιστεί ποτέ να δώσει διευκρινίσεις για το αποτρόπαιο έγκλημα.
Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης και ο χρόνος που θα κάνει για να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες είναι αρκετά μεγάλος.

Αίτηση για αποφυλάκιση, μετά την κατάθεση του εμπόρου από τη Γερμανία

Η μητέρα της 4χρονης Άννυ, που κρατείται στη Θήβα, πρόκειται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, όταν φτάσει στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης η κατάθεση του 55χρονου Γερμανού φίλου της.
«Θα κάνουμε αίτηση αποφυλάκισης της Δήμητρας, έχοντας την κατάθεση του Γερμανού συντρόφου της, στην οποία θα πιστοποιείται ότι εκείνη ήθελε να φύγει από την Ελλάδα και το σπίτι όπου έμενε με τον πατέρα του παιδιού της. Ο Γερμανός σύντροφός της εντοπίστηκε από τις Αρχές της χώρας και ξεκαθάρισε ότι είχε συμφωνήσει με τη νεαρή γυναίκα να έρθει και να μείνει μαζί του με την κόρη της, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο πλευρό του», μας διευκρινίζει ο κ. Γεωργίου.


Ένας από τους βασικούς λόγους που φέρεται ο 27χρονος δολοφόνος να σκότωσε και να τεμάχισε το κοριτσάκι του ήταν για να εκδικηθεί τη σύντροφό του, επειδή αυτή θα έφευγε μαζί με το παιδί τους, για να κάνουν νέο ξεκίνημα στη Γερμανία. Ο 55χρονος κοσμηματοπώλης, που έδειξε μεγάλη προθυμία να καταθέσει, ακόμη και να έρθει στην Ελλάδα, παρά το πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετωπίζει, φέρεται να βρίσκεται ακόμη και σήμερα διακριτικά στο πλευρό της μητέρας του παιδιού.






















Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/09/blog-post_93.html#ixzz3kb6xtBdX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...