Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ρωσία και Ιράν σπεύδουν στο πλευρό του Άσαντ – Τώρα ξεκινά η πραγματική μάχη στη Συρία!





Η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει τη στρατιωτική επέμβαση της στη Συρία, αναπτύσσοντας μια αεροπορική δύναμη σε μια μόνιμη βάση της χώρας.


Σκοπός της αποστολής είναι να εξαπολύσει επιδρομές κατά της ISIS και ισλαμιστών ανταρτών. Οι ΗΠΑ παραμένουν σιωπηλές.

Πιλότοι ρωσικών μαχητικών θα αρχίσουν να καταφθάνουν τις επόμενες ημέρες στη Συρία και θα οδηγήσουν τα μαχητικά αεροσκάφη του ρωσικού στρατού και τα ελικόπτερα σε επιδρομές κατά της ISIS και των ανταρτών.

Σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες μια ρωσική δύναμη εκστρατευτική ήδη έφθασε στη Συρία και στρατοπέδευσε σε αεροπορική βάση που είναι υπό το έλεγχο του συριακού κράτους. Η βάση αυτή βρίσκεται στη ζώνη της περιφέρειας της Δαμασκού και θα χρησιμοποιηθεί ως επιχειρησιακό κέντρο των ρωσικών δυνάμεων.

Τις επόμενες εβδομάδες χιλιάδες ρώσοι στρατιωτικοί θα προσγειωθούν στη Συρία συμπεριλαμβανομένων συμβούλων,εκπαιδευτών,προσωπικού που χειρίζεται λογισμικό υλικό,τεχνικοί και μέλη της μονάδας αεράμυνας όπως και πιλότοι.Οι εσωτερικές αναφορές κάνουν λόγο για συζητήσεις ρωσικής και συρικαής πλευράς για την πώληση ενός πακέτου που αφορά μαχητικά MiG-29 και αεροσκάφη εκπαιδευτικά Yak-130 (που μπορούν ομοίως να χρησιμοποιηθούν και για επιθέσεις).Η σύνθεση της εκστρατευτικής δύναμης είναι ακόμη άγνωστη αλλά χωρίς αμφιβολία οι ρώσοι πιλότοι αποστολών μάχης στο συριακό ουρανό θα αλλάξουν την υπάρχουσα δυναμική στην Μέση Ανατολή.

Οι ρώσοι δεν έχουν επιθετικές προθέσεις τόσο προς το Ισραήλ όσο και για άλλα γειτονικά κυρίαρχα κράτη. Και ο πρωταρχικός τους στόχος είναι η ISIS και η διατήρηση του Άσαντ στην εξουσία. Διπλωματικές πηγές πρόσφατα ανέφεραν ότι μια σειρά από διαπραγματεύσεις έλαβε τόπο μεταξύ ρώσων και ιρανών επικεντρωνόμενες κυρίως στο θέμα ISIS και την απειλή που αντιπροσωπεύει για την διοίκηση Assad.

Ο φημισμένος ιρανός διοικητής της δύναμης Qods στρατηγός Qasem Soleimani πρόσφατα πήγε στη Μόσχαγια το πλαίσιο αυτό των συνομιλιών. Κατά συνέπεια οι ρώσοι και οι ιρανοί έφτασαν σε μια στρατηγική απόφαση: να κάνουν τα πάντα για να συντηρήσουν τον Άσαντ στην εξουσία και η Συρία ν΄αποτελέσει ένα φράγμα ώστε να μην εξαπλωθεί το Ισλαμικό Κράτος και οι ισλαμιστικές οργανώσεις προς τις πρώην σοβιετικές ισλαμικές δημοκρατίες.

Αλλά εκτός από τους ρώσους που συντονίζουν την πολιτική τους στη Μέση Ανατολή με τους Ιρανούς είναι και οι αμερικανοί που κινούνται ανάλογα. Κυβερνητικοί ιστάμενοι των ΗΠΑ είχαν εντατικές επαφές με ιρανούς αντιπροσώπους για μια από πιο ενδυναμωμένη κοινή απάντηση στην ISIS στο Iράκ.Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ θεωρούν το Ιράν ως μια δύναμη αποφασιστικής σημασίας και απαράιτητη για τη μάχη κατά της ISIS στο εσωτερικό του Ιράκ.Η ιρανοαμερικανική συμμαχία επικεντρώνεται σε Anbarκαι Μοσούλη.

Δυτικές διπλωματικές πηγές αποκαλύπτουν ότι είναι εν γνώσει του Ομπάμα η πρόθεση των ρώσων να παρέμβουν άμεσα στη Συρία και δεν υπάρχει κάποια αντίδραση.

Ιρανοί και ρώσοι – με τις ΗΠΑ να είναι ενήμερες- άρχισαν την μάχη για τον επανεξοπλισμό του συριακού στρατού που έχει ελλείψεις από τον 4ετή πόλεμο.Έχουνν την πρόθεση όχι μόνο να τον εκαπιδεύσουν αλλά και να τον εξοπλίσουν κιόλας.Κατά τη διάρκεια όλου του πολέμου οι ρώσοι έστελναν ένα πλοίο σε εβδομαδιαία βάση με όπλα στο λιμάνι της Ταρτούς.Τα καράβια έφερναν πυραύλους,αποσυναρμολογημένα κομμάτια και διάφορους τύπους πυρομαχικών για το συριακό στρατό. Πρόσφατα τα αραβικά μίντια δημοσιοποιήσαν ότι επίκειται συμφωνία και για β ρωσική βάση σε λιμάνι στη Συρία κάτι που θα επιταχύνει το ρυθμό ανεφοδιασμού του συριακού στρατού.

Αναμένοντας ο συριακός στρατός ημιαποσύρεται από την επαρχία του Idlib. Μια δύναμη της Jaesh Al Fatah έτσι έφτασε να πολιορκεί το αεροδρόμιο Abu Ḑuhūr.

Η Τουρκία που μέχρι τώρα απέφυγε κάθε κίνηση που θα ενδυνάμωνε τον Άσαντ οφείλει να συμφιλιωθεί με την ρωσοιρανική κίνηση οδηγώντας κι αυτή βομβαρδισμούς κατά της ISIS στη Συρία.ynetnews 31.8.15
dimpenews/hellasforce.com



Το διαβάσαμε από το: Ρωσία και Ιράν σπεύδουν στο πλευρό του Άσαντ – Τώρα ξεκινά η πραγματική μάχη στη Συρία! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_17.html#ixzz3kUKmhcFj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...