Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αλλάζει εντελώς ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας -Με κακοκαιρία το τριήμερο




Μπορεί ο Μάιος να μπήκε με καύσωνα, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα βγει με κακοκαιρία.
Σύμφωνα με το weather-in-greece.gr ο καιρός δεν θα κάνει τη χάρη στους εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος, αφού τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο το σκηνικό του καιρού θα συνθέτουν βροχές, καταιγίδες, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο καιρός αναμένεται να χαλάσει σταδιακά από τα μέσα της εβδομάδας καθώς, όπως σημειώνει το weather-in-greece.gr «εκτεταμένος αυλώνας από την Ιταλία και την κεντρική Ευρώπη θα κατέλθει νοτιότερα και θα δημιουργήσει επιφανειακό χαμηλό στην Σικελία το οποίο θα κινηθεί προς την Ελλάδα. Ουσιαστικά πρόκειται να αποκοπεί ο αυλώνας και να δημιουργηθεί αυτή η ψυχρή λίμνη πάνω από την Ελλάδα η οποία θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο.

Ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από αργά το βράδυ της Τρίτης και κυρίως την Τετάρτη, από τα νότια τμήματα του Ιονίου και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν βροχές οι οποίες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη την χώρα εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ήπειρο-Μακεδονία-Θεσσαλία-Πελοπόννησο-Στερεά Ελλάδα-Θράκη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός κυρίως στην Πελοπόννησο,την ανατολική Στερεά Ελλάδα-Εύβοια,την Μακεδονία-Θράκη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές.

Το Σαββατοκύριακο περιορίζεται κάπως η αστάθεια αλλά δεν θα σταματήσει ,θα έχουμε και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καταιγίδες.








Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/05/blog-post_781.html#ixzz3b9ZPrqBG

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...