Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ποιος ξένος πολιτικός είχε πει από το 1984 ότι «η Ελλάδα θα γίνει Λίβανος»




Αίσθηση προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο η ανάρτηση στο Facebook της γνωστής δημοσιογράφου Όλγας Μπατή, η οποία θυμήθηκε ποιος ξένος πολιτικός την είχε προειδοποιήσει από το 1984 για «λιβανοποίηση» της Ελλάδας.

Διαβάστε τι έγραψε η Όλγα Μπατή: Παρίσι 1984… είχα την τύχη, νέα δημοσιογράφος τότε, να πάρω συνέντευξη από έναν σπουδαίο άνθρωπο. Τον Raymond Edde, εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα του Λιβάνου, υπουργό Εσωτερικών της χώρας, χριστιανό και μέγα μεταρρυθμιστή.
Μου τον γνώρισαν φίλοι και αμέσως δέχτηκε να μου μιλήσει χωρίς να σνομπάρει ηλικία και προέλευση, αφού είχε μάθει να δίνει συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ.
Στον διεθνή χώρο το παρατσούκλι του ήταν «η συνείδηση Λιβάνου», αφού υπήρξε πατριώτης, αυστηρός και ακριβοδίκαιος.
Εκτός των άλλων, είχε ψηφίσει τον πολιτικό γάμο στη χώρα του, με το σκεπτικό να εκτονώνει στο συγκεκριμένο πεδίο, θρησκευτικές και φυλετικές διάφορες και να διευκολύνει μια μερίδα πολιτών.
Δεν μπορούσα εκείνη την εποχή να εκτιμήσω κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, ότι μου μίλησε για σχέδιο αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή, για θρησκευτικό φανατισμό, για Ισλάμ.
Και ειδικά για σχέδιο Λιβανοποίησης της Ελλάδας!!!;;; Ηταν μια δημοσιογραφική μου επιτυχία ωστόσο με ανώριμη αντιμετώπιση, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ακρόπολη -λίγο πριν κλείσει- και στο περιοδικό Γυναίκα.
Ο Raymond Edde, στο τέλος, προτίμησε την αυτοεξορία στο Παρίσι. Δεν άντεξε στο γεγονός ότι δεν αποσύρονται τα Συριακά και Ισραηλινά στρατεύματα από τα εδάφη του Λιβάνου.
Πέθανε στη Γαλλική πρωτεύουσα το 2000, σε ηλικία 87 ετών.


tribune.gr



Το διαβάσαμε από το: Ποιος ξένος πολιτικός είχε πει από το 1984 ότι «η Ελλάδα θα γίνει Λίβανος» http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/04/1984.html#ixzz3XwOhNgYU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...