Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Οι ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι «στοχεύουν» την τουρκική επικράτεια λόγω της εισβολής στο Ιράκ;Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

(Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ)


Υψηλόβαθμη πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε συζήτηση ότι οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις, «στοχεύουν» ξεκάθαρα πλέον και την τουρκική επικράτεια μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο, αλλά και την εισβολή στο Ιράκ αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα


Συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι έχει τεθεί σε ισχύ το σύστημα «Периметр» (Περίμετρος ελληνιστί). «Το σύστημα αυτό είναι σε υπηρεσία από το 2011», δήλωσε ο διοικητής των ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων, Αντιστράτηγος Σ. Καρακάεφ.


«Δεν μιλάμε ότι οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή, διότι αυτές είναι πάντοτε σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού, και υψηλής ετοιμότητας».


Οι βαλλιστικοί πύραυλοι που φέρονται επί ειδικών οχημάτων κινούνται συνεχώς στην ρωσική επικράτεια, και είναι πάντοτε σε διαφορετικό βαθμό ετοιμότητας.


Υπάρχει όμως η δυνατότητα της άμεσης ενεργοποίησης τους με χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου μετά όμως από Προεδρική εντολή», δήλωσε ανώτατος Ρώσος αξιωματικός.


Ερωτηθείς ο ίδιος για το ενδεχόμενο «εκτόξευσης» κινητών διηπειρωτικών βαλλιστικών, σε μια πιθανή σύγκρουση με την Τουρκία στη συριακή περιοχή, τόνισε ότι οι πύραυλοι δύνανται να καταστρέψουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία, καθώς και σε κάθε άλλη χώρα, εφόσον δοθεί εντολή.


Το ρωσικό πληροφοριακό σύστημα «Периметр» (Περίμετρος ελληνιστί), είναι ολόκληρο δίκτυο το οποίο αποτελείται, από ραντάρ, δορυφόρους, πράκτορες, υπηρεσίες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πολλά «άλλα», και το οποίο δύναται να συλλέξει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών για την «χώρα στόχο».


Με λίγα λόγια, οι κινητές ρωσικές συστοιχίες πυραύλων, που κάνουν «βόλτες» στην αχανή ρωσική επικράτεια για να μην εντοπίζονται εύκολα από δορυφόρους, μπορούν να ενεργοποιηθούν και να γυρίσουν την Μέση Ανατολή, στην «λίθινη εποχή» σε περίπτωση παραβίασης των συμφερόντων της Ρωσίας.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, και άρθρο μας με τίτλο (Έτσι ξαφνικά, οι ρώσοι «έβγαλαν βόλτα» 700 διηπειρωτικούς πυραύλους σε έξι σημεία σε όλη την Ρωσία), εκατοντάδες κινητές μονάδες βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων «Topol» και «Yars», είναι σε περιπολία σε πολλές περιοχές της ρωσικής επικράτειας, ως καθημερινός τρόπος αντίδρασης.


Ανώτατοι αξιωματικοί δήλωσαν βέβαια ότι, το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας περιλαμβάνει τη χρήση των πυρηνικών όπλων «μόνον ως απάντηση ή σε περίπτωση μη πυρηνικής επίθεσης που απειλεί όμως την ύπαρξη της χώρας». Αλλά όλα αυτά αποτελούν σαφώς Προεδρική απόφαση σε συνεργασία με την Δούμα.


«Στόχοι μέχρι τώρα των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων ήταν οι βάσεις της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ που θα αναπτύσσονταν στην Πολωνία και την Ρουμανία, και εμπίπτουν σαφώς στον κατάλογο των άμεσων προτεραιοτήτων», επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Pravda.ru το μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, και πρόεδρος της στρατιωτικής Βιομηχανική Επιτροπής Viktor urakhovski. Τώρα όμως προστέθηκε και το όνομα της Τουρκίας.


Σύμφωνα με το σχέδιο του ρωσικού γενικού επιτελείου για το 2015, και τα νέα σχέδια μάχης κατά την χειμερινή περίοδο, τα ρωσικά συντάγματα πυραύλων θα μετακινούνται συνεχώς για περίπου 60 ημέρες το χρόνο, ή όποτε παραστεί «ανάγκη», καλή ώρα,…έτοιμα για παν ενδεχόμενο.


Η περίπτωση πυρηνικού πλήγματος στην Συρία και το Ιράκ, λόγω τουρκικών κινήσεων αποκαλύπτεται πλέον ότι μέσα στα άμεσα σχέδια της Μόσχας.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...