Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Γιατί οι Αμερικανοί αγοράζουν τώρα τόνους χρυσού; Περιμένουν κάτι;;;



Μετά το πανδαιμόνιο που επικράτησε στην αγορά το καλοκαίρι, οι Αμερικανοί αγοράζουν ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τη χρηματοπιστωτική κρίση.


Στις ΗΠΑ, η ζήτηση για ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα αυξήθηκε κατά 207% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού την Πέμπτη.


Η εκτόξευση της ζήτησης αντανακλά ένα ενδιαφέρον για επένδυση σε χρυσό «που έχει να παρατηρηθεί από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης», όπως αναφέρει ο οργανισμός.


Διαβάστε ακόμα: Τελικά τα λεφτά αγοράζουν όντως την ευτυχία;


Ο νέος έρωτας των Αμερικανών για τον χρυσό αποδίδεται από αναλυτές σε δύο βασικούς παράγοντες: οι τιμές φαίνονταν σχετικά χαμηλές, και οι χρηματοοικονομικές αγορές βρίσκονταν σε αναταραχή.


Τον Ιούλιο, η τιμή του χρυσού έπεσαν κάτω από τα 1.100 δολάρια την ουγγιά, για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια. Φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν ότι η περίσταση ήταν καλή για να αγοράσουν.


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνθρωποι αγόραζαν επειδή είδαν μια ευκαιρία» λέει ο Μπομπ Άλντερμαν, επικεφαλής διαχείρισης περιουσίας στην Gold Bullion International.


Διαβάστε ακόμα: Γιατί υποχωρούν ο χρυσός και άλλα βασικά εμπορεύματα


Παράλληλα, ο Dow καταβαραθρώθηκε κατά 1.000 μονάδες στις 24 Αυγούστου, ενδεικτικό του πόσο νευρικοί ήταν οι επενδυτές.


«Όλο αυτό συνδέεται με την αναταραχή του Αυγούστου. Όταν οι αγορές δεν έχουν καλή διάθεση, ο χρυσός έχει πέραση» επισημαίνει ο Άξελ Μερκ, ιδρυτής της Merk Investments.


Ο υπόλοιπος κόσμος δεν ακολούθησε τον ενθουσιασμό των Αμερικανών για χρυσό. Η παγκόσμια ζήτηση για χρυσό αυξήθηκε μόλις κατά 33%, ενώ η ζήτηση στον Καναδά και στο Μεξικό ανέβηκε κατά 42%.
Fortunegreece

Το διαβάσαμε από το: Γιατί οι Αμερικανοί αγοράζουν τώρα τόνους χρυσού; Περιμένουν κάτι;;; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/11/blog-post_1936.html#ixzz3s87KOxez

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...