Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ - Ξεκίνησαν να τρώγονται μεταξύ τους οι τζιχαντιστές






Επεμβαίνοντας στρατιωτικά στη Συρία, οι Ρώσοι μετατόπισαν εκ των πραγμάτων το επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής προς θεματικές όπως είναι το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στην εξουσία και οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί στο τρίγωνο Μόσχας, Ουάσιγκτον, Αγκυρας.




Οι εξελίξεις στο στρατόπεδο των τζιχαντιστών ίσως να αποδειχθούν καθοριστικές για την εκτόνωση της πολύνεκρης εμφύλιας σύρραξης στη Συρία η οποία έχει ήδη μπει στον πέμπτο χρόνο.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πίσω στα στρατόπεδα των τζιχαντιστών της Συρίας προμηνύονται εξελίξεις που ίσως μάλιστα να αποδειχθούν καθοριστικές για την εκτόνωση της πολύνεκρης εμφύλιας σύρραξης η οποία έχει ήδη μπει στον πέμπτο χρόνο.


Η διαβόητη Ράκα, η de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Βόρεια Συρία, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Στις τάξεις των εξτρεμιστών επικρατεί έντονη νευρικότητα η οποία μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις προσλαμβάνει ακόμη και χαρακτηριστικά παράνοιας.
Τα λεφτά τους τελειώνουν καθώς οι πηγές των εσόδων έχουν περιοριστεί σημαντικά. Η συνοχή τους έχει διαρραγεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να ξεσπούν μεταξύ τους «σφοδρές εσωτερικές φαγωμάρες», ενώ πλέον είναι πολλοί οι μαχητές που αναζητούν τρόπο να εγκαταλείψουν στα κρυφά την πόλη ή να αυτομολήσουν.


Χερσαία επίθεση
Και μέσα σε όλα αυτά, ο στρατιωτικός κλοιός γύρω από τους τζιχαντιστές σφίγγει απειλητικά. Κυκλοφορούν μάλιστα φήμες ότι οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας (YPG) ετοιμάζουν μεγάλη χερσαία επίθεση στη Ράκα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε συνεργασία με δυνάμεις μετριοπαθών Αράβων (του Ελεύθερου Συριακού Στρατού), χριστιανών και Τουρκμένων. Κάπως έτσι περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην «πρωτεύουσα του χαλιφάτου» ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας «Welt» από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.


Υπενθυμίζεται ότι στη Ράκα φέρεται να έχει την έδρα του το αρχηγείο του ISIS, ενώ εκεί έχουν λάβει χώρα και κάποιες από τις μεγαλύτερες αγριότητες των τζιχαντιστών, αγριότητες που έκαναν τον γύρο του κόσμου (όπως για παράδειγμα ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ τον Αύγουστο του 2014). Ως εκ τούτου, μια ενδεχόμενη «πτώση» της Ράκα ίσως να αποτελέσει την «αρχή του τέλους» και για το ISIS, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη ως προς την έκβαση του συριακού εμφυλίου.


Σε στρατόπεδα
Αναφορικά τώρα με όσα συμβαίνουν εντός της «πρωτεύουσας του χαλιφάτου», ο ανταποκριτής της «Welt» υποστηρίζει, επικαλούμενος πληροφορίες εκ των έσω, ότι σήμερα βρίσκονται εκεί περίπου 3.000 με 4.000 τζιχαντιστές οι οποίοι ωστόσο έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα (ξένοι εναντίον ντόπιων) και τρώγονται μεταξύ τους... σε σημείο αλληλοσκοτωμού (κυριολεκτικά).


Από τη μία βρίσκονται οι τζιχαντιστές που έχουν έρθει από το εξωτερικό οι οποίοι θεωρούνται «προνομιούχοι» καθώς έχουν καλύτερες παροχές (χρήματα, αυτοκίνητα, καταλύματα), και από την άλλη οι ντόπιοι που διαμαρτύρονται επειδή κάνουν όλες τις βρωμοδουλειές.


Μεταξύ των δύο βρίσκεται μια ηγεσία που πλέον δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους καθώς τα χρήματα τελειώνουν και οι απώλειες πολλαπλασιάζονται. Και μιλώντας για απώλειες, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολιτοφυλακές των Κούρδων (YPG) βρίσκονται πλέον μόλις 40 χλμ. βόρεια της Ράκα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ - ΕΘΝΟΣ

Το διαβάσαμε από το: ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ - Ξεκίνησαν να τρώγονται μεταξύ τους οι τζιχαντιστές http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/10/blog-post_8691.html#ixzz3pUpF6XfT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...