Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ: Ένα αφάνταστο ψυχροπολεμικό σχέδιο των Αμερικανών (ΦΩΤΟ)





Η αμερικανική πολεμική αεροπορία,
σε
μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την ψυχολογική επίπτωση που έχουν για τον άνθρωπο οι τρομακτικοί και δυνατοί ήχοι ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στην κατασκευή των περιβόητων ΠΣΨΠ, των Πυροτεχνικών Συσκευών Ψυχολογικής Παρενόχλησης.



Η έρευνα για την μαζική παραγωγή τέτοιων συσκευών που θα χρησιμοποιούνταν σαν βόμβες, ξεκίνησε το 1964 με την κεντρική ιδέα να δημιουργηθεί ένα νέο αποτελεσματικό όπλο για τα πεδία των μαχών.



Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι ανθρώπινες κραυγές και τα ουρλιαχτά έχουν κάποιες συγκεκριμένες ψυχο-ακουστικές ιδιότητες στις οποίες ανταποκρίνεται ο άνθρωπος. Οι ήχοι αυτοί μεταφέρουν υποσυνείδητα πληροφορίες άμεσου κινδύνου και δημιουργούν αυτόματα το συναίσθημα του φόβου στον ακουστικό δέκτη. Το Πεντάγωνο είδε λοιπόν σε αυτή τη νέα πολεμική τεχνολογία πολλές προοπτικές ως προς τις πιθανές εφαρμογές της.



Είναι κατανοητό ότι η εικόνα εκατοντάδων τέτοιων συσκευών, που θα παρήγαγαν τρομακτικά ανθρώπινα ουρλιαχτά θα μπορούσε να αποσυντονίσει και να σπείρει πανικό και σύγχυση στο αντίπαλο στρατόπεδο. Τελικά τα σχέδια μαζικής κατασκευής τέτοιων βομβών εγκαταλείφθηκαν όταν κρίθηκε μη πρακτική η χρήση τους, το 1967.

















Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/10/blog-post_958.html#ixzz3oeBAXni0

1 σχόλιο:

  1. Quoniam id fieri quod vis non potest, velis id quod possis.
    (Αφου δεν μπορεις να κανεις ο,τι ευχεσαι, ευχησου ο,τι μπορεις να κανεις.)
    Τερεντιος, Ανδριας ΙΙ, i, 6-7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...