Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Εντολή στα ελληνικά ΜΜΕ: "Μην μιλάτε για BRICS"



Πριν από μια εβδομάδα, στην σύνοδο κορυφής των κρατών μελών του οργανισμού BRICS η οποία... πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ufa της Ρωσίας υπέγραψαν μια κοινή δήλωση, με τα σημαντικότερα σημεία της να είναι τα εξής:


1. Οι χώρες BRICS αποφάσισαν την κοινή πορεία και την κοινή αντιμετώπιση διεθνών εστιών αντιπαράθεσης όπως αυτές της Ουκρανίας και της Συρίας.
2. Οι ηγέτες των BRICS χαιρέτησαν την ίδρυση της Νέας Τράπεζας Αναπτύξεως (New Development Bank), η οποία θα λειτουργεί ως εναλλακτική λύση-πρόταση για το ΔΝΤ (IMF) και την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), που ως γνωστό είναι τοκογλυφικά παραμάγαζα. Το αρχικό κεφάλαιο της Νέας Τράπεζας Αναπτύξεως είναι 100 δισ. δολλάρια.
3. Οι κεντρικές τράπεζες των χωρών BRICS υπέγραψαν συμφωνία για αμοιβαία υποστήριξη σε προβλήματα ρευστότητας των μελών τους, τα οποία ως γνωστόν πηγάζουν πάντα από τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αμφιβόλων συμφερόντων.
4. Οι ηγέτες της Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, Βραζιλίας και Νοτίου Αφρικής περιέγραψαν την συμμαχία BRICS, τον οργανισμό SCO (Shanghai Cooperation Organization) και την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (Eurasian Economic Union) ως τον πυρήνα του νέου διεθνούς πολυπολικού συστήματος.

Έχουμε λοιπόν έναν οργανισμό πρόθυμο να λύσει τις κρίσεις σε Συρία και Ουκρανία και αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική του ΔΝΤ. Και όχι μόνο αυτό αλλά "μας χτυπά την πόρτα" προκειμένου να γίνουμε και εμείς μέλος. Τίποτα από αυτά όμως δεν ανακοινώθηκε από τα κανάλια, γιατί πολύ απλά κανείς δεν θέλει να φύγουμε από την Ε.Ε και να στραφούμε στον Πούτιν, και φυσικά το ΔΝΤ δεν θέλει επ'ουδενί να χάσει τον καλύτερο "πελάτη" του, από την αναπτυξιακή τράπεζα του οργανισμού (βλέπε 2ο σημείο της κοινής δήλωσης)...

ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: Εντολή στα ελληνικά ΜΜΕ: "Μην μιλάτε για BRICS" http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/07/brics_20.html#ixzz3gR0NUkP4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...