Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Στήριξη από Β.Πούτιν προς Α.Τσίπρα: "Ό,τι χρειαστείτε η Ρωσία θα είναι δίπλα σας - Τα λεφτά είναι στη διάθεσή σας"


Τηλεφωνική συνομιλία είχε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας,
Βλάντιμιρ Πούτιν, στην οποία τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις μέχρι στιγμής δαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η συζήτηση υπ'ευθύνη των δανειστών, οι οποίοι αρνούνται - όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά - να φανούν ρεαλιστές και να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα της ελληνικής περίπτωσης.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες και διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως "Ό,τι χρειαστείτε, η Ρωσία θα είναι στο πλάι σας".

Έδειξε την "απόλυτη κατανόησή του" στην απόφαση της Ελλάδας να μην πληρώσει το ΔΝΤ στη σημερινή δόση των 300 εκατ. ευρώ και να ζητήσει συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου στις 30 του μηνός και σχολίασε χαρακτηριστικά ότι "Οι άνθρωποι είναι επάνω από τους αριθμούς".

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, το διεθνές "αντίπαλο δέος" του ΔΝΤ, από πλευράς του Ρώσου προέδρου δηλώθηκε ότι "Σας αναμένουμε στις 18 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη στο forum των BRICS για να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της ελληνικής συμμετοχής. Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νοτίου Αφρικής θέλουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας".

Από εκεί και πέρα για το θέμα της προκαταβολής από τα τέλη διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Greek Stream, δηλώθηκε ότι "Τα χρήματα είναι στη διάθεση της Ελλάδας, όποτε τα χρειαστεί", ενώ συζητήθηκαν και πιθανές εναλλακτικές οδοί διέλευσης προς της Ιταλία και από εκεί προς τη Σλοβενία.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα.
Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/06/blog-post_407.html#ixzz3cByz6zoC

3 σχόλια:

 1. Νινα Πολιης τον ΒγγΝΔουλο σου Ντεσποτα
  η ΕΡΑ Σινωπ' σεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Aργεις Καμοραργεις, κι Αιγινα νεοι γαυροι ΙΚΑ μ' ορρο πετρελης
  ΘΥΡΑ 4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://youtu.be/gIJif4JZVb8
  Aργεις Καμοραργεις, και ανοιξαν
  ιντα φι, και βγηκε ο βαγγελης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...