Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

«ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ» ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Αν δεν έχετε ρευστότητα, μην πληρώσετε για ένα με δυο μήνες μισθούς»
φέρεται να διαμήνυσαν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη (12/03/2015) το βράδυ μιλώντας σε εκδήλωση η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη, που λαμβάνει μέρος στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Brussels Group.


Η κ. Παναρίτη δήλωσε ακόμα ότι «μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά γιατί μας έπιασαν αδιάβαστους και χωρίς τεχνογνωσία», αναφερόμενη στις επαφές του 2010.

«Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών... Οι πιο σκληροί είναι του ΔΝΤ λέγοντας ότι λειτουργούν σχεδόν στρατικοποιημένα, με πειθαρχία και που διεκδικούν αυτό που θέλουν μέχρι τέλους» ανέφερε. Όσον αφορά τους αξιωματούχους της ΕΚΤ σημείωσε πως συμπεριφέρονται σαν υπάλληλοι των τραπεζών, ενώ τους αξιωματούχος της Κομισιόν τους χαρακτήρισε ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών που βγάζουν τους προϋπολογισμούς.

Εκτίμησε επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα είναι 1,5% όπως προέβλεπαν οι αρχικοί υπολογισμοί αλλά 0,6% ενώ αναφέρθηκε πολλές φορές στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στεκόμενη στο γεγονός ότι ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα βγαίνουν πολύ νωρίς σε σύνταξη διάφορες ειδικότητες.

Τέλος, προανήγγειλε ότι θα μπει «φρένο« στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 και στα 46, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει».


Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/03/blog-post_667.html#ixzz3UGhOLhYJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...