Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Το παραδέχεται η κυβέρνηση: Θα έρθουν τεχνικά κλιμάκια στην Ελλάδα αλλά με όρους! - Στις 15.00 αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες



Παραδέχεται πλέον και επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου ότι θα έρθουν τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα
προκειμένου να συλλέγουν στοιχεία όπως αναφέρεται.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στις 15.00 ώρα Ελλάδος τα τεχνικά κλιμάκια ξεκινούν τις εργασίες τους. Θα μετέχουν όπως αναφέρεται στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, τον ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η διαπραγμάτευση, πολιτική και τεχνική, θα γίνει στις Βρυξέλλες,χωρίς αυτό να αποκλείει ότι κλιμάκια των θεσμών δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συλλέξουν στοχευμένα στοιχεία. Τα κλιμάκια αυτά, των οποίων οι επισκέψεις θα αποφασίζονται από κοινού με την Ελληνική πλευρά, θα είναι χαμηλόβαθμα και, φυσικά, οι επαφές τους θα γίνονται με ομόβαθμούς τους».

Όλα αυτά τα είχε προαναγγείλει το πρωί μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο θα έρθουν και που θα εγκατασταθούν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα έσοδα, είπε:

«Εμείς καταρχάς ακολουθούμε το τι συμφωνείται στις Βρυξέλλες, ότι μας πουν αυτό θα κάνουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς δεν ετοιμαζόμαστε. Είναι λάθος τακτικής να αιφνιδιάζεσαι. Να τονίσουμε τι δεν θα γίνει. Δεν θα γίνει αυτό το σάρωμα των τριών από υπουργείο σε υπουργείο που βλέπαμε διάφορους υπουργούς να τρέχουν πίσω από μια Τρόικα δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό είναι τελειωμένο.

Τι συζητείται να γίνει το οποίο σε τελική ανάλυση προβλέπεται και στην συνθήκη του Μάαστριχ, ένας μηχανισμός παρακολούθησης της οικονομίας, όχι μόνο της δική μας όλων των οικονομιών, υφίσταται.

Τα τεχνικά κλιμάκια, αν έρθουν στην Ελλάδα, αυτά θα συναντήσουν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που είναι τμηματάρχες ή διευθυντές όπως επίσης και κάποιους ομόβαθμους ή τμηματάρχες ή διευθυντές άλλων υπουργείων.Εμείς ετοιμαζόμαστε για αυτή την υποδοχή, έχουμε ετοιμάσει και μια αποστολή να μεταβεί στο εξωτερικό στον βαθμό που ζητηθεί και συγχρόνως σήμερα συντονίζουμε τα υπόλοιπα υπουργεία έτσι ώστε να μην κυκλοφορούν αν έρθουν κάποιοι στην Αθήνα από υπουργείο σε υπουργείο, να βρίσκονται όλοι εδώ και να έχουμε εμείς μια συνολική εποπτεία της συνολικής εργασίας. Θεωρούμε ότι είναι πολύ πιο σωστό να έχουμε εμείς εδώ την συνολική εποπτεία των κινήσεων παρά να ψάχνουμε να μάθουμε το τι γίνεται δεξιά και αριστερά».

Ερωτηθείς ξανά πότε θα έρθουν οι Τροικανοί στην Αθήνα, ο κ. Μάρδας απάντησε: «Όταν μας ενημερώσουν από τις Βρυξέλλες εμείς θα είμαστε έτοιμοι, ήδη είμαστε έτοιμοι σε ότι αφορά το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, τους υπόλοιπους τους συντονίζουμε σήμερα. Αν συμφωνηθεί να έρθουν αύριο είμαστε έτοιμοι».

Ποιούς θα δει σήμερα ο Βαρουφάκης

Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να έχει σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Η ώρα των συναντήσεων υπολογίζεται γύρω στις 19:00, ώρα Ελλάδας, όπως εκτιμούν οι υπηρεσίες του γαλλικού υπουργείου (Μπερσί) χωρίς να είναι σε θέση να το επιβεβαιώνουν μέσα στο πρωϊνό.
Σημειώνεται ότι στο Παρίσι βρίσκονται σήμερα και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, καθώς και ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Ο Μάριο Ντράγκι είναι προσκεκλημένος στις 14:00, ώρα Ελλάδας, σε γεύμα εργασίας με τον Φρανσουά Ολάντ στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στο γεύμα θα συμμετάσχουν και οι κύριοι Σαπέν και Μακρόν.











Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/03/1500.html#ixzz3U5FGuOf5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...