Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ



Χωρίς αιχμαλωσίες από διαπλοκές με το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα και χωρίς
«χρέη» του παρελθόντος σε «χορηγούς» του ΣΥΡΙΖΑ (όπως υπάρχουν για άλλα κόμματα) η κυβέρνηση, μία εβδομάδα μετά την εκλογή της, κάνει το μεγάλο άλμα.


Δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών και των εφοριών, στη γενική γραμματεία κατά της Διαφθοράς και στους Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, να προχωρήσουν άμεσα στη διαπίστωση και δημόσια αποκάλυψη«όσων κατάκλεψαν το κράτος σε όποιο υψηλό οικονομικό επίπεδο κι αν βρίσκονται» (μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και λοιποί).

Με πρωτοβουλία της αν. υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δημιουργούνται ήδη οι μηχανισμοί έρευνας και ελέγχου όσων είναι ύποπτοι για μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, για φοροδιαφυγή και εξαγωγή τεράστιων, αδήλωτων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό, ενώ τρεις ομάδες με ειδικούς εφοριακούς και οικονομικούς ελεγκτές έχουν ήδη ανοίξει και εγκύψει πάνω στις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου και Λονδίνου, εξετάζοντας μία προς μία τις περιπτώσεις μεγάλων ελληνικών καταθέσεων από ιδιώτες στο εξωτερικό.

«Θα τους βρούμε όλους και όλα θα γίνουν σε πλήρη διαφάνεια και στο φως της δημοσιότητας και τα ονόματα που θα αποκαλυφθούν, θα προκαλέσουν σοκ και δέος στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε σήμερα το πρωί, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο -προς το παρόν- γενικός γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραδώσει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης όλους τους φακέλους με τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος, που είχε συγκεντρώσει στο γραφείο του, με μεγάλα ονόματα κατηγορουμένων, υποθέσεις όμως που δεν προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε ερώτησή μας, αν θα παραμείνει στη θέση του μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι θα βοηθήσει με κάθε μέσο τη νέα κυβέρνηση, για να διαχειριστεί όπως πρέπει τα μεγάλα σκάνδαλα που έχει στο αρχείο του, αλλά για λόγους ιδεολογικούς-πολιτικούς έχει ήδη δηλώσει την παραίτησή του στο σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/02/blog-post_10.html#ixzz3Qghxp3X7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...