Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

82 εκατομμύρια ευρώ «φέσι» του ΕΟΠΥΥ στα στρατιωτικά νοσοκομεία! Αυτο ειναι το σουξέ στόρι τους!





Να ανοίξουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία για τους πολίτες ζητούν
πολλοί ,μεταξύ των οποίων και συνάδελφοι δημοσιογράφοι .
Ρωτήθηκε σχετικά και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη και αρκέστηκε να πει ότι “θα το δούμε”, αν και πολύ σωστά είπε ότι “τα νοσοκομεία είνα ήδη ανοιχτά”. Κι όχι μόνο στον κόσμο αλλά…και στα φέσια του ΕΟΠΥΥ!

58 εκατομμύρια χρωστά ο ΕΟΠΥΥ μόνο στο ΓΕΣ για την χρήση του 401 και συνολικά 82 εκατομμύρια είναι τα χρέη του στις Ένοπλες Δυνάμεις! Οι τελευταίοι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης αυτά τα ποσά άφησαν πίσω τους. Και δεν έχει υπολογιστεί το κόστος τον αεροδιακομιδών από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν πρόκειται ποτέ ,μα ποτέ να κλείσουν τις πόρτες τους στον κόσμο. Οι υπηρεσίες που παρέχουν δε είναι υψηλοτατου επιπέδου και επιτρέψτε μου να έχω προσωπική άποψη -και ευγνωμοσύνη- για το προσωπικό του 401. Ίδιο επίπεδο έχουν και τα νοσοκομεία της ΠΑ και του ΠΝ.

Δεν μπορεί όμως το κράτος να αξιοποιεί την εμπειρία του προσωπικού και τις εγκαταστάσεις των στρατιωτικών νοσοκομείων για να καλύπτει τις δικές του “μαύρες τρύπες” και μετά να μην ασχολείται με τις “μαύρες τρύπες” που προκαλεί στα ταμεία τους. Το αστείο αυτό πρέπει να τελειώσει. Αν είναι να παρουσιάζουμε …πρωτογενή πλεονάσματα με τέτοια …φέσια να μας λείπει.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία περνάνε κι αυτά πολύ δύσκολα την κρίση. Είναι σε καλύτερη κατάσταση εξαιτίας της πειθαρχίας τους και της αυταπάρνησης του προσωπικού τους. Το ζητούμενο για την νέα κυβέρνηση λοιπόν δεν πρέπει να είναι να τα διαλύσουμε κι αυτά. Το θέμα είναι να καταφέρουμε τα “πολιτικά” νοσοκομεία να αναβαθμιστούν και να προσεγγίσουν το επιπεδο υπηρεσιών που παρέχουν τα “χακί” μας νοσοκομεία.

Αυτά πρέπει να γίνουν κατανοητά και να “επικοινωνούνται” και από την ιεραρχία των ΕΔ για να μην δημιουργείται η εσφαλμένη άποψη ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία αποτελούν άβατο για τον πολίτη.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/02/82.html#ixzz3RnwxyRC3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...