Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τρία ορατά σημάδια κακής κυκλοφορίας του αίματος



Ο οργανισμός σας κάνει καθημερινά το καλύτερο που μπορεί για να κυκλοφορήσει
σωστά και αδιάκοπα περίπου 5 λίτρα αίματος, το οποίο φτάνει σε κάθε σημείο του σώματός σας.


Οι αρτηρίες και οι φλέβες είναι οι "κεντρικές λεωφόροι" μεταφοράς του αίματος, τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία είναι το "τοπικό οδικό δίκτυο" και μαζί μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και ορμόνες σε κάθε όργανο και στο δέρμα.

Κάποιος με κακό κυκλοφορικό σύστημα λαμβάνει ανεπαρκείς ποσότητες αίματος σε ορισμένα μέρη του σώματός του. Η συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες και άλλοι παράγοντες επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και περιορίζουν την αποτελεσματικότητα της μεταφοράς του προς τα άκρα, την καρδιά και άλλα όργανα.

Η κακή κυκλοφορία του αίματος επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ, τους νεφρούς και τα άκρα. Είναι πιο συχνή πάθηση σε ηλικιωμένους ανθρώπους, αλλά θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη σε οποιαδήποτε ηλικία.

Δείτε τρία βασικά συμπτώματα κακής κυκλοφορίας του αίματος, τα οποία φαίνονται εξωτερικά στο σώμα σας

Έλκη των κάτω άκρων

Τα έλκη είναι ορισμένα σημεία του δέρματος όπου προκαλείται φλεγμονή και δημιουργείται ένα εξάνθημα, το οποίο δεν φεύγει εύκολα. Κάποιος με κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να παρατηρήσει τέτοια σημάδια να αρχίζουν να αναπτύσσονται στα πόδια του. Ψάξτε για ξηρές, κόκκινες κηλίδες διαφόρων μεγεθών στο δέρμα.

Φλεβίτιδα

Αν οι βαλβίδες που εργάζονται για να αντλείται το αίμα δεν λειτουργούν σωστά, τότε το αίμα συσσωρεύεται στα κάτω άκρα και αυξάνει την πίεση στα μικρά αιμοφόρα αγγεία. Αυτό προκαλεί τις φλέβες ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος να στρίψουν και να διογκωθούν. Μπορεί να παρατηρήσετε πόνο μετά από μακρές περιόδους καθισιού ή ορθοστασίας ή τυχαία φαγούρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι κιρσοί από τη φλεβίτιδα εμφανίζονται πιο συχνά χαμηλά στα πόδια και τους αστραγάλους.

Τριχόπτωση και αδύναμα νύχια

Ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι το σώμα σας δεν παίρνει τη σωστή ποσότητα των θρεπτικών ουσιών είναι οι επιπτώσεις στα μαλλιά και τα νύχια σας. Τα μαλλιά μπορεί να γίνουν ξηρά, να αρχίσει να λεπταίνει η τρίχα και να δημιουργηθούν σημεία στο τριχωτό της κεφαλής με αυξημένη αραίωση των μαλλιών. Το δέρμα σας μπορεί να γίνει πολύ πιο ξηρό και να έχετε φαγούρα και τα νύχια τείνουν να γίνονται πολύ ασθενέστερα και να σπάνε εύκολα.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/01/blog-post_377.html#ixzz3PovzCdBR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...