Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Κακοκαιρία προβλέπεται , κατά τη διάρκεια της Πέμπτης,
με ισχυρές καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις αλλά και πυκνά χιόνια στα βουνά, αλλά και σε ορεινά γενικότερα τμήματα.

Πιο αναλυτικά :

Ο καιρός από το μεσημέρι της Πέμπτης θα επιδεινωθεί σε όλη τη δυτική και κεντρική Ελλάδα, με ισχυρές καταιγίδες και βροχές. Από το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω με ακόμα πιο σφοδρές καταιγίδες στη δυτική, κεντρική αλλά και βόρεια Ελλάδα. Θα επηρεαστούν αρκετά το Ιόνιο, η δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, η Ήπειρος και η δυτική Μακεδονία.

Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και προς τα ξημερώματα της Παρασκευής, ακραία καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Πυκνά χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας πάνω από τα 1200-1300 μέτρα και στα βουνά της κεντρικής χώρας πάνω από τα 1400-1500 μέτρα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν από πιο νότιες διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα, πρόσκαιρα όμως, καθώς από το Σαββατοκύριακο και μετά και κυρίως την επόμενη εβδομάδα, διαφαίνεται νέα αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με παγερούς βοριάδες και πιθανότατα πολλές βροχές και χιόνια.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/11/blog-post_330.html#ixzz3KBHxR5jO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...