Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΕΟΦ για δύο φάρμακα!




Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΕΟΦ για δύο φαρμακευτικά σκευάσματα, τα

οποία περιέχουν ουσίες ελεγχόμενος διακίνησης. Τα εν λόγω φάρμακα κυκλοφορούν στη Γαλλία, όμως είναι πολύ πιθανό να έχουν φτάσει και στη χώρα μας από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι για παράδειγμα το διαδίκτυο. Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τονίζει ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

Πρόκειται για τα εξής σκευάσματα:

MIXAFLEX 250

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γαλλίας, το προϊόν MIXAFLEX 250 περιέχει τη μη εγκεκριμένες ουσίες Nandrolone, Trenbolone και Testosterone, δεν είναι εγκεκριμένο, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Οι ουσίες που περιέχει το προϊόν περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ 34912/2001 περί καθορισμού απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων ντόπινγκ καθώς χρησιμοποιείται σαν αναβολικό.

Το προϊόν πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα και μέσω διαδικτύου. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ZZZ tabs 10mg

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γαλλίας, το προϊόν ZZZ tabs 10mg/tab που περιέχει τη μη εγκεκριμένη ουσία Zolpidem, δεν είναι εγκεκριμένο, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Το Zolpidem είναι υπνωτικό χάπι και κατατάσσεται στις ψυχότροπες ουσίες με υψηλό κίνδυνο κατάχρησης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ναρκωτικό. Το προϊόν πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα και μέσω διαδικτύου.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/10/blog-post_6028.html#ixzz3HdZ9ZzrN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...