Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ‏




Την σημαντική αποκάλυψη, που δείχνει και την μεγάλη υποκρισία του πολέμου κατά των Τζιχαντιστών,
ότι οι φανατικοί μουσουλμάνοι κερδίζουν καθημερινά πέντε εκατομμύρια δολάρια από παράνομες πώλησης ιρακινού πετρελαίου, έκανε ο σημαντικός πολιτικός παράγοντας του Ιράκ, Hamid Mecid Musa και αρχηγός του Ιρακινού κομουνιστικού κόμματος στην ρωσική εκπομπή, «Φωνή της Ρωσίας». Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε και στην τουρκική εφημερίδα, Taraf, από το γνωστό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Cihan.

Όπως ανέφερε ο Hamid Mecid Musa, οι Τζιχαντιστές κερδίζουν καθημερινά τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια δολάρια πουλώντας πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές του Ιράκ και της Συρίας που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους, χρηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τις πολεμικές τους επιχειρήσεις και κερδίζοντας συνεχώς έδαφος παρά τους βομβαρδισμούς που υφίστανται από δυτικές πολεμικές αεροπορίες. Το ενδιαφέρων στην συνέντευξη αυτή του Ιρακινού πολιτικού, είναι ότι ο μεγαλύτερος πελάτης του παράνομου πετρελαίου των Τζιζαντιστών είναι η Τουρκία του Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος με προφανή υποκριτικό τρόπο έχει δηλώσει ότι η Τουρκία θα συνταχτεί μετά το ψήφισμα της τουρκικής βουλής με τις άλλες δυνάμει που πολεμούν τους φανατικούς ισλαμιστές. Εκτός όμως από τα κέρδη των πωλήσεων του πετρελαίου, οι Τζιχαντιστές έχουν και μεγάλη οικονομική στήριξη πέραν της Τουρκίας και από την Σαουδική Αραβία, καθώς και από πολλά κράτη του Περσικού κόλπου τα οποία μάλιστα πληρώνουν ένα είδος φόρου προς τους εξτρεμιστές Τζιχαντιστές. Όλο αυτό το χρήμα που ρέει στα ταμεία των φανατικών μουσουλμάνων, δυναμώνει ακόμα περισσότερο το κίνημα τους και προσελκύει όλο και περισσότερους μαχητές που έρχονται από πολλές χώρες του Ισλάμ αλλά και από την Ευρώπη, για να πυκνώσουν τις τάξεις τους κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο την αναχαίτιση τους.

Να θυμίσουμε ότι στις 10 Ιουλίου η τουρκική εφημερίδα Aydınlık είχε αποκαλύψει ότι το κύριο έργο Τζιχαντιστών, ήταν να αποκόψει τις πετρελαιοπηγές του βορείου Ιράκ από την νόμιμη κυβέρνηση της Βαγδάτης. Στη συνέχεια το πετρέλαιο αυτό διοχετεύεται παράνομα στα τουρκικά λιμάνια της Μεσογείου και από εκεί προωθείται σε διάφορους προορισμούς όπως στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ. Εδώ φαίνεται ξανά ο υποκριτικός ρόλος της Τουρκίας στο θέμα των Τζιχαντιστών. Μετά από τα αμέτρητα δημοσιεύματα του ίδιου του τουρκικού τύπου που αποκάλυψαν πως ο Ερντογάν είναι ο κύριος σπόνσορας και ο κύριος υποστηρικτής των Τζιχαντιστών, αποκαλύπτονταν ότι ουσιαστικά ο Ερντογάν που είχε προβληθεί σαν ο «μέγας προστάτης της» των Παλαιστινίων ήταν αυτός που προμηθεύε με καύσιμα τα ισραηλινά βομβαρδιστικά. Η τουρκική επιθεώρηση είχε αποκαλύψει ότι η γραμμή θαλάσσιας συγκοινωνίας Μερσίνας της Τουρκίας και Χάιφας του Ισραήλ, λειτουργεί ανελλιπώς από τις 16 Ιουνίου προμηθεύοντας το Ισραήλ με τα απαραίτητα καύσιμα και πετρέλαιο από τις πηγές που έχουν περιέλθει στην κυριότητα των Τζιχανντιστών για να διεξάγει τις αεροπορικές του επιδρομές σε βάρος των Παλαιστινίων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος









Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/10/blog-post_844.html#ixzz3F5Ak4W31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...