Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Πόνος στη φτέρνα: Αυτή η άσκηση θα σας σώσει




Έρευνα Σκανδιναβών επιστημόνων έδειξε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη άσκηση που
ανακουφίζει στον μέγιστο βαθμό από τους πόνους στην φτέρνα, οι οποίοι συνήθως οφείλονται στην πελματιαία απονευρωσίτιδα.


Η πελματιαία περιτονία είναι η επίπεδη λωρίδα ιστού (συνδέσμων) που συνδέει το οστό της φέρνας σας με τα δάχτυλα των ποδιών σας και στηρίζει την καμάρα του ποδιού.

Η πελματιαία απονευρωσίτιδα προκαλείται από το τέντωμα του συνδέσμου αυτού. Η επαναλαμβανόμενη καταπόνηση μπορεί να προκαλέσει μικροσκοπικά σκισίματα στον σύνδεσμο.

Μέχρι πρόσφατα, οι πιο βασικές θεραπείες για αυτή την πάθηση αφορούσαν το περιστασιακό τέντωμα του πέλματος και την χρήση αντιφλεγμονωδών παυσίπονων, όπως η ιβουπροφένη ή η κορτιζόνη.

Αλλά μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, έδειξε ότι μία και μόνο άσκηση θα μπορούσε να είναι αρκετή για σπουδαία αποτελέσματα απέναντι στην πελματιαία απονευρωσίτιδα.

Όπως φαίνεται στην κεντρική φωτογραφία, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να σταθείτε ξυπόλητοι σε μια σκάλα ή κάποιο άλλο ύψωμα (π.χ. ένα κουτί), με μια πετσέτα τυλιγμένη κάτω από το πέλμα σας, ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού και την φτέρνα, και η οποία να εκτείνεται μέχρι την άκρη της σκάλας (ή του κουτιού κλπ). Το άλλο πόδι πρέπει να κρέμεται ελεύθερα, ελαφρώς λυγισμένο στο γόνατο.

Στη συνέχεια, σηκώστε αργά και να χαμηλώστε την πτέρνα σας, σε μια κίνηση που θα διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα στο ανέβασμα, 2 δευτερόλεπτα ακίνητοι στο υψηλότερο σημείο και άλλα 3 στο κατέβασμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ορισμένοι συμμετέχοντες αφότου πραγματοποίησαν 12 επαναλήψεις αυτής της άσκησης, φόρεσαν ένα σακίδιο γεμάτο με βιβλία για να προσθέσουν βάρος και την επανέλαβαν. Συνέχισαν αυτό το πρόγραμμα για 8-12 επαναλήψεις της άσκησης κάθε δεύτερη ημέρα.

Μια άλλη ομάδα συμμετεχόντων, έκανε απλές ασκήσεις έκτασης του πέλματος με τη βοήθεια των χεριών, για 10 επαναλήψεις, 3 φορές την ημέρα.

Μετά από την πάροδο 3 μηνών, οι συμμετέχοντες στην πρώτη ομάδα είχαν αλματώδη βελτίωση στο πρόβλημά τους σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες της δεύτερης ομάδας.




Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/09/blog-post_233.html#ixzz3Dw5gwXcP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...