Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ… Και άλλα «πετεινά»…..



 Η Τρίτη 29 Ιουλίου, θα είναι για ΟΛΟΥΣ εμάς μια μεγάλη μέρα
. Πολύ, μα πάρα πολύ μεγάλη..
Το «κράτος», μας κάνει τη μεγάλη χάρη, και από την τρίτη θα»ανοίξει» η ειδική εφαρμογή στο ΑΤΑΞΙΑ ΝΕΤ όπου το κάθε κορόιδο Έλληνας, θα μπορεί να δηλώσει τον τραπεζικό λογαριασμό που θέλει να …. «προστατέψει» από κατάσχεση.

Συγκεκριμένα, ο ΜΕΓΑΣ «νομοθέτης» (ποιος μπαγλαμάς είναι ρε γαμωτο να τον πιάσω στα χέρια μου και να τον κόψω φέτες) εκτός των άλλων …. «νόμων», έβγαλε και αυτόν για το ακατάσχετο μέχρι 1500 ευρώ.

Σπεύσατε Έλληνες, ΟΛΟΙ για τις «αιτήσεις – δηλώσεις» των ΙΒΑΝ σας μπας και γλυτώσετε τα ψίχουλα της τράπεζας.

Δεν ξέρω, αλλά όταν διάβασα την ανακοίνωση, κάτι δεν μου άρεσε ρε παιδια….


«Στις 29 Ιουλίου ανοίγει σύμφωνα με απόφαση της γ.γ δημοσίων εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στο οποίο κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξή τους, προκειμένου να τον σώσουν από την κατάσχεση.

Με την απόφαση της κυρίας Σαββαίδου, απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλίσει κάποιος το ακατάσχετο του μισθού του (ή επιδόματος ή σύνταξης) μέχρι του ύψους των 1500 ευρώ, είναι να έχει δηλωθεί το IBAΝ στην σχετική εφαρμογή του Taxis.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο καταθέτης θα μπορεί να δηλώνει έναν λογαριασμό σε μια τράπεζα ενώ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η τράπεζα θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΦΜ του.

Στο μεταβατικό στάδιο, μετά την ηλεκτρονική δήλωση του λογαριασμού και το απαραίτητο έλεγχο από την τράπεζα, ο καταθέτης θα εκτυπώνει σχετική βεβαίωση ενώ μετά την μεταβατική περίοδο, όλη η διαδικασία θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά.»

Κάπου υπάρχει παγίδα, για να μη το πω αλλιώς.
Για παράδειγμα, ΓΙΑΤΙ να γίνει η διαδικασία αυτή στην εφορία, τη στιγμή που πάρα πολλοί έχουν δηλώσει ΗΔΗ στις τράπεζες τους λογαριασμούς συντάξεων και μισθοδοσίας ακριβώς για το ακατάσχετο των 1500 ευρώ;

Αφού το υπουργείο οικονομικών και αφραγκίας έχει πλέον πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και έχει ΚΛΕΨΕΙ ήδη μισθούς και συντάξεις από λογαριασμούς αυτού του είδους, προς τι οι δηλώσεις;

Σε δουλειά να βρισκόμαστε, η ετοιμάζουν στα κρυφά και άλλο νόμο σχετικά με το ακατάσχετο, η όπως αλλιώς θέλουν να το πουν, για να μπαίνουν πλέον μισθοί και συντάξεις απευθείας στα κρατικά ταμεία;

Πολλοί θα με πουν υπερβολικό, αλλά για σκεφτείτε πόσο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ είναι αυτοί οι συμμορίτες και τότε το ξανασυζητάμε το περί «υπερβολής».

Σκεφτείτε πόσος κόσμος κατάντησε από νοικοκύρης ζητιάνος, πόσες «δεσμεύσεις» είχαν αναλάβει, πόσες κολοτούμπες έκαναν, και τότε πείτε με υπερβολικό.

Από αυτούς, πολλά να περιμένουμε και σίγουρα, όχι καλά.


Βασίλης Τσούγκαρης

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/07/blog-post_503.html#ixzz38lZjfb4i

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...