Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Δύσπνοια: Πότε είναι πρόβλημα καρδιάς, πνευμόνων και νεφρών



Αν δυσκολεύεστε να πάρετε βαθιά αναπνοή και νιώθετε διαρκώς να σας
"λείπουν ανάσες", ακόμα και όταν κάνετε τις πιο απλές των δραστηριοτήτων, τότε μην το αμελήσετε.


Οφείλετε να κάνετε εξετάσεις, αφού υπάρχει πιθανότητα να κινδυνεύετε από προβλήματα στην καρδιά, στους πνεύμονες και στα νεφρά.

Τα προβλήματα στην αναπνοή, μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους, πολλοί εκ των οποίων κρύβουν σοβαρή πιθανότητα να κινδυνεύετε από τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:

Καρδιακή νόσος

Όταν η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, αδυνατεί να στείλει αρκετό αίμα στους πνεύμονες. Οι ασθενείς αισθάνονται μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή, μερικές φορές ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας. Οι πνεύμονες μπορεί να λειτουργούν κανονικά, αλλά δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αν η καρδιά δεν είναι σε θέση να αντλήσει αρκετό αίμα σε αυτούς. Οι ασθενείς με προβλήματα καρδιακής βαλβίδας μπορεί επίσης να αισθάνονται ότι τους "λείπουν ανάσες". Η στένωση ή η διαρροή στις βαλβίδες εμποδίζει το αίμα να κυκλοφορεί αποτελεσματικά.

Πνευμονική νόσος

Παραδείγματα τέτοιας νόσου είναι η χρόνια αποφρακτική νόσος των αεραγωγών, το εμφύσημα και η πνευμονική ίνωση. Σε αυτή την περίπτωση ακόμη και αν η καρδιά εξακολουθεί να λειτουργεί καλά, είναι οι πνεύμονες που έχουν το πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα στον οργανισμό σας δεν οξυγονώνεται σωστά. Είναι έτσι πιθανό να πάσχετε από άσθμα, ή και να έχετε όγκους στους πνεύμονες που εμποδίζουν τους βασικούς αεραγωγούς.

Πνευμονική εμβολή

Προκαλείται από ένα μεγάλο θρόμβο από κάποιο άλλο σημείο στο σώμα, ο οποίος μετακινήθηκε στους πνεύμονες και πλέον μπλοκάρει κάποια κεντρική πνευμονική αρτηρία. Αυτό προκαλεί ξαφνική δύσπνοια και αποτελεί επείγον ιατρικό περιστατικό.

Νεφρική νόσος

Μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υγρών γύρω τους πνεύμονες, γεγονός που προκαλεί δύσπνοια στο άτομο, αφού ο πνεύμονας δεν κινείται ελεύθερα, αλλά περιορίζεται από τα υπερβολικά υγρά.

Προσοχή! Αν παρατηρήσετε ότι έχετε δυσκολία στην αναπνοή, μην το αμελήσετε και επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/11/blog-post_904.html#ixzz3KeMr46AW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...