Είναι από τις τροφές που λίγοι συνειδητοποιούν το πόσο καλό μας
κάνει, ακριβώς επειδή την καταναλώνουμε με τόσες πολλές και διαφορετικές μορφές, ώστε περνάει πλέον σχεδόν απαρατήρητη. Ίσως να τη θυμόμαστε μόνο στην βόλτα σε κάποιο πανηγύρι, όπου μια χαρακτηριστική μυρωδιά μας παίρνει την ανάσα.
Αυτή είναι η μυρωδιά του φρέσκου καλαμποκιού που ψήνεται. Το καλαμπόκι, λοιπόν, είναι μια καταπληκτική τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά σπανίως γίνεται ειδική μνεία για αυτή.
Δείτε τις εντυπωσιακές θετικές επιδράσεις του καλαμποκιού στην υγεία μας:
Αντι-διαβητική και αντι-υπερτασική δράση
Επιστήμονες από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, πραγματοποίησαν έρευνα επάνω σε δέκα παραδοσιακές τροφές που υπάρχουν στην περιοχή των περουβιανών Άνδεων, και μέτρησαν τις υγιείς χημικές ενώσεις που πιστεύεται ότι συμβάλλουν θετικά στα πρώιμα στάδια του διαβήτη και της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρταση). Το καλαμπόκι σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην μέτρηση της αντιοξειδωτικής δράσης που καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και, επίσης, είχε το υψηλότερο συνολικό περιεχόμενο φαινολικού οξέος και την υψηλότερη ανασταλτική δράση της α-γλυκοσιδάσης. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Medicinal Food.
Το καλαμποκόψωμο είναι κορυφαία επιλογή δημητριακών ολικής άλεσης
Τα παιδιά και τα νεαρά άτομα με διαβήτη τύπου 1 θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην διατροφή τους. Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης εξέτασαν τις περιπτώσεις 128 παιδιών, ηλικίας από 7 έως 17 ετών που είχαν συμπτώματα διαβήτη, για να μετρήσουν την αποδοχή του οργανισμού τους σε μια σειρά από δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια. Διαπίστωσαν ότι το καλαμποκόψωμο όχι μόνο ήταν από τις καλύτερες πηγές δημητριακών ολικής άλεσης αλλά ήταν και η αγαπημένη επιλογή των παιδιών (στο 85% τους άρεσε πολύ στην γεύση, με άλλο ένα 11% να είναι πρόθυμο να το δοκιμάσει), ακολουθούμενη από το ψωμί ολικής αλέσεως. Εκείνα τα παιδιά που ζούσαν σε αστικό περιβάλλον ή συχνά καταναλώνουν γρήγορο/πρόχειρο φαγητό ήταν λιγότερο πρόθυμα να δοκιμάσουν τροφές ολικής αλέσεως.
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/08/blog-post_393.html#ixzz3BPPVhbEj
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου