Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΒΑΡΥΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ !! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ !



Ο φετινός Χειμώνας αποδεικνύεται ο ψυχρότερος των τελευταίων
ετών, με τα περισσότερα χιόνια και τις περισσότερες βροχοπτώσεις που έχουν καταγραφεί τουλάχιστον μέσα στα τελευταία 10 έτη...

Τα τελευταία χρόνια, οι Χειμώνες σε όλη την Ελλάδα, ήταν ιδιαίτερα ήπιοι, με λίγα χιόνια και λίγες βροχές αλλά και κρύο, κάτι που φέτος ωστόσο δεν συμβαίνει και το είχαμε προβλέψει με άρθρα μας από το περασμένο καλοκαίρι.

Κάθε άλλο παρά ήπιος είναι ο φετινός Χειμώνας σε Ελλάδας και Βαλκάνια. Ο λόγος ?? Φυσικά η ενίσχυση του Αζορικού αντικυκλώνα σε όλη την δυτική κυρίως Ευρώπη και τον Ατλαντικό. Αυτό το φαινόμενο, εμποδίζει τις βροχές και τα χιόνια μαζί με το ψύχος από την Σιβηρία και τον βόρειο πόλο να κινηθούν σε χώρες της δυτικής, βορειοδυτικής Ευρώπη, γεγονός που ''σπρώχνει'' όλες αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προς την κεντρική και κυρίως προς την ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας.

Ο Αζορικός αντικυκλώνας, αποτελείται από ιδιαίτερα υψηλές πιέσεις στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, περίπου στο ύψος των νεφώσεων και των χαμηλών βαρομετρικών, εμποδίζοντας της κακοκαιρίες να περάσουν μέσα από αυτόν τον αντικυκλώνα. Όπου αντικυκλώνας ουσιαστικά επικρατεί και καλοκαιρία, σε αντίθεση με τον κυκλώνα και γενικότερα τις χαμηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις, κυρίως κάτω από τα 1015 με 1010 hPa, όπου επικρατούν από πυκνές χιονοπτώσεις ως και σφοδρές καταιγίδες και βροχές, ακόμα και τυφώνες κυρίως κάτω από τα 1000 hPa...

Περιμένουμε λοιπόν, πως τουλάχιστον ως και τον Μάρτιο, θα επικρατήσει κρύος καιρός με αρκετές βροχές και χιονοπτώσεις ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, την Ελλάδα και γενικότερα την βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη, γεγονός που θα θέσει τον φετινό χειμώνα, σε ένας από τους πιο ψυχρούς των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών !!


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/01/blog-post_504.html#ixzz3OPDXt7AE

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...